Login

17.10.2014 | 13:10 uur

HANDEN SCHUDDEN DRAAGT BIJ AAN PRETTIGE WEDSTRIJD

Pupillen van veertien Rotterdamse voetbalclubs schudden sinds zaterdag 11 oktober standaard handen van de tegenstanders. De deelnemende voetbalclubs willen hiermee zorgen voor meer plezier op en rond het voetbalveld.

Het handen schudden is onderdeel van de Rotterdamse aanpak voor een veilig sportklimaat. Binnen deze aanpak maken clubs onder meer afspraken over gewenst gedrag. Ook kunnen kaderleden kennis en vaardigheden opdoen waarmee ze een sportief en positief klimaat stimuleren. De veertien verenigingen worden hierin ondersteund door de KNVB en Rotterdam Sportsupport.

Spartaan ’20 is een voetbalvereniging waar het handen schudden al een standaard ritueel is voor de jeugdtems. ,,Door deze simpele handeling aan het begin van de wedstrijd is het eerste contact tussen de kinderen positief. Dat is anders wanneer het eerste contact wordt gelegd bij een tackle of schouderduw”, zegt Paulo Gomes, trainer D2 bij Spartaan’20. ,,Deze sportieve handeling zorgt voor wederzijdse acceptatie, het begin van plezier binnen de lijnen.”

Bron: knvb.nl

33.186 aanvoerders!

111%

Dit seizoen gaan we voor 30.000 Aanvoerders.

Geef het door en verzamel zo veel mogelijk voetballiefhebbers die zich verantwoordelijk voelen voor onze sport.

Dan maak je kans op unieke voetbalprijzen! Ik ben een Aanvoerder, jij ook?

ik sluit me ook aan!