Login

Heb jij een goed idee?

Deel jouw idee dan met alle andere Aanvoerders! Zo blijven we van elkaar leren en kunnen we de beste ideeën landelijk uitrollen. Vorig seizoen is één idee maar liefst 276 keer aangedragen via De Aanvoerders-website. Daarom gaan we er dit seizoen met De Aanvoerders voor zorgen dat we elke wedstrijd voor de aftrap met het hele team de tegenstander een hand geven. Zo spreken we met z’n allen af dat er een sportieve wedstrijd wordt gespeeld.
Voetbal begint met een hand.

Beschrijf je idee:
Verstuur

Goed idee, bedankt!

Het kan even duren voordat jouw idee online staat.
Deel het daarna ook op Facebook en Twitter en nodig zoveel
mogelijk vrienden uit om ook Aanvoerder te worden.
Je maakt dan kans op unieke voetbalprijzen!

En heb je al een eigen poster gemaakt?

Maak een poster

Je moet ingelogd zijn als aanvoerder om dit idee te plaatsen

login

Ben je geen aanvoerder en heb je geen login?

word aanvoerder

Nog meer goede ideeën

in het begin van de wedstrijd beginnen we met een hand tijdens de wedstrijd zegt niemand iets tegen de scheids alleen de aanvoerder en we houden het leuk en gezellig met elkaar

1 sterren/1 waarderingen

Respecteer iedereen in het veld

1 sterren/3 waarderingen

Laat de aanvoerder ook een rol spelen met vergaderingen van de club, zodat de aanvoerder de spelers kan inlichten over bepaalde zaken

2.7 sterren/3 waarderingen

Mijn idee is dat we net voor de wedstrijd begint met het team in de kring gaan staan en dan elkaar gaan op peppen. We gaan ook altijd een hand geven en we gaan altijd erbij zeggen dat ze een sportieve en prettige wedstrijd krijgen.

0 sterren/0 waarderingen

als je wedstrijdt speelt zeg tegen je tegenstander dat ze ook net als ons lid worden van aanvoerders

1 sterren/1 waarderingen

Voetbal gaat niet alleen om winnen en verliezen maar om respect !

5 sterren/1 waarderingen

Een echte aanvoerder, is de leider van het team. Zowel binnen de lijnen, als daarbuiten. Binnen de lijnen zorgt een echte aanvoerder er voor dat al zijn teamgenoten zich gedragen volgens de regels. Een echte aanvoerder zorgt voor de coaching in het veld, maar zorgt er ook voor dat de rest van het elftal ook meecoacht in het veld. Daarnaast zorgt een echte aanvoerder ervoor dat zijn teamgenoten zich netjes gedragen tegenover een scheidsrechter. Buiten de lijnen zorgt een echte aanvoerder ervoor dat een elftal ook echt een team wordt. Dit kan hij doen door bijvoorbeeld leuke activiteiten te organiseren buiten het voetbal om, maar waardoor de teambuilding wel beter wordt. Een echte aanvoerder heeft ook door welke spelers met elkaar omgaan. Daardoor moet een echte aanvoerder ervoor zorgen dat spelers die minder met elkaar omgaan, vaker met elkaar een opdracht moeten doen (op een training bijv.), waardoor de band tussen die personen ook beter wordt.

4.8 sterren/4 waarderingen

Na een overtreding, steek je hand uit en help je tegenstander overeind.

4.8 sterren/4 waarderingen

Voetbal is de mooiste sport die er is. Maar ook raak je nooit uitgepraat over voetbal.
Maar wat schept mijn verbazing, de jeugd krijgt steeds een grotere mond en is niet meer in voor commentaar. Menen dat wij zij doen het goede is.Vaak hebben ze ook geen altijd een weerwoord en niet in voor een goede discussie. Want ze vinden het veel fijner om rond de wedstrijd met telefoon of mp3 speler in de weer te zijn, voetbal is bijzaak.
Om iedereen meer met de wedstrijd bezig te laten zijn, hebben we een boete systeem ingevoerd. Vanaf binnenkomst bij de wedstrijd bespreking tot het verlaten van het kleedlokaal na het douche, geen telefoon of iets dergelijks anders €2,- boete.
(leuk voor een goede feestavond). Dit systeem hebben we nog verder uitgewerkt naar boetes voor weeknd weg enz enz. zo krijg je een mooie boete pot, waar het teamfeest al groten deels van betaald wordt. Maar belangrijker is dat iedereen wel veel meer met de wedstrijd bezig is, en verder na gaat denken over zijn eigen inbreng in de wedstrijd.
Veel plezier op de feestavond

3.5 sterren/4 waarderingen

Gedraag je als een echte aanvoerder in het veld tegen over je, medespelers, tegenstanders & scheidsrechter/grensrechters, zoals hoe je, je tegen je ouder(s) gedraagt !

3.3 sterren/3 waarderingen

mijn voorstel is om bij de lagere elftallen van het amateurvoetbal tijdstraffen in te voeren bij overtredingen, hierdoor is er een directe terugkoppeling.
tijdstraf = nadeel voor je team en voordeel tegenstander

0 sterren/0 waarderingen

Bij alle amateurwedstrijden (ook jeugd) zou men elkaar zowel voor als na de wedstrijd een hand moeten geven. Voor de wedstrijd wens je elkaar een prettige wedstrijd en na de wedstrijd Feliciteer of bedank je de tegenstander en natuurlijk de scheidsrechter en grensrechter.
Met name in de jeugd zou dit door alle Leiders, coaches en scheidsrechters gestimuleerd moeten worden.

0 sterren/0 waarderingen

De aanvoerder moet samen met zijn team een positieve indruk achter laten na ierdere wedstrijd bij de tegenstander. Ook als het een keer niet mee zit, toch altijd positief blijven. Eerst naar jezelf kijken, dan pas naar de ander! De aanvoerder moet hiermee het voortouw nemen.

3 sterren/1 waarderingen

Ik zou graag willen dat het woord kanker niet meer op het veld voorkomt en dat spelers daarmee ook gewoon een schorsing kunnen krijgen aangezien er veel mensen aan overlijden

4.8 sterren/4 waarderingen

Voor de wedstrijd ga ik regelen met de scheids dat we handen schudden met de tegenstander.
En na de wedstrijd doen we dit weer, en bedanken we de arbitrage ook.

5 sterren/1 waarderingen

Iedere amateurvoetballer van 16 jaar of ouder verplichten om zelf eens een wedstrijd te leiden. F-jes, dames of senioren, dat maakt niet uit. Iedereen moet ervaren hoe het is om scheidsrechter te zijn en dat fouten menselijk zijn.

4.5 sterren/4 waarderingen

Aanvoerders moeten het goede voorbeeld geven. Beheers je dus in het veld en heb respect voor de scheidsrechter, tegenstander en je teamgenoten.

5 sterren/1 waarderingen

Zorg dat je teamgenoten zich gedragen binnen en buiten het veld en gedraag je hoe een voetballer hoort te gedragen !!!!

5 sterren/1 waarderingen

Als je ouders te fanatiek langs de zijlijn staan, moet je ze rustig vertellen dat je daar zenuwachtig van word. Jij kunt fijn voetballen met het idee dat je ouders jou aanvoerders zijn.

3 sterren/2 waarderingen

Benader een wedstrijd met plezier en een positieve uitstraling. Dan win je ook als je de wedstrijd verliest !!

5 sterren/1 waarderingen

Blijf altijd doorzetten.

5 sterren/1 waarderingen

Aanvoerders moeten ervoor zorgen dat er op het veld geen scheldwoorden of gezeik voorkomt.... dat kan je doormiddel doen door zelf koel te blijven en voor de wedstrijd ene toespraak te houden tegen je teamgenoten dat ze zich moeten gedragen op het veld en zo niet dat er ene straf volgt... want voetbal moet voetbal blijven

3 sterren/2 waarderingen

Zorg dat je teamgenoten zich gedragen binnen en buiten het veld en zorg dat niemand buiten de boot valt.

3.8 sterren/5 waarderingen

Na afloop van de wedstrijd gaat de verliezende partij op een rijstaan inclusief trainers , leiders en wissels en de winnaars lopen lang de rij en geven iedereen een hand

0 sterren/0 waarderingen

Het zou fijn zijn als alle teams zowel voor de wedstrijd als na de wedstrijd elkaar een hand geven.
Ouders verplicht worden om achter de hekken te blijven.
En scheidsrechters zoals vroeger in mijn vader zijn tijd eerst de kaarten controleren in de kleedkamers.

4 sterren/3 waarderingen

Voorafgaande aan elke wedstrijd geven alle spelers en coaches elkaar de hand i.p.v erna. Dit moet een regel worden.

0 sterren/0 waarderingen

We moeten respect blijven houden voor de tegenstander ook al heeft deze dit niet voor jou blijf positief en heb respect

0 sterren/0 waarderingen

Wat er ook gebeurt, of we nou met 10-0 verliezen of zoals heel af en toe een keer winnen, wij blijven bij uitwedstrijden altijd een drankje doen in het clubhuis bij de tegenstander, daarmee verdien je gelijk al het nodige respect in de loop der jaren

groeten

Marcel van Aken
Aanvoerder SKV 7 (Wageningen)

3.7 sterren/3 waarderingen

Ieder jaar spelen wij met nagenoeg dezelfde teams in een veteranencompetitie, voorafgaand aan iedere jaargang moet het mogelijk zijn om met alle aanvoerders en eventueel voorzitters van de verenigingen in de competitie bij elkaar te komen en afspraken met elkaar te maken. Daarnaast zou je ook een team van beste spelers in de competitie( te kiezen door de aanvoerders) aan het eind van het seizoen als afsluiting kunnen laten spelen tegen de kampioen van dat jaar, en er eventueel een gezellig avondje van maken. Dit bevorderd samenwerking tussen verenigingen, aanvoerders en teams onderling, dus verbetering van sfeer op en rondom de velden, gewoon genieten van het spelletje.

1 sterren/1 waarderingen

voetbal begint niet bij het team maar bij je zelf

1 sterren/1 waarderingen

Het idee dat ik heb word sinds een paar weken al bij onze vereniging gedaan. Elke thuiswedstrijd wordt gestart met een "championsleague opstelling". De teams gaan naast elkaar in een rij staan ter hoogte van de middenstip. Dit is het moment dat we even zwaaien naar de supporters rond het veld en ze op deze manier kunnen begroeten en bedanken dat ze er toch weer zijn/staan om ons aan te moedigen. De scheidsrechter vertelt ons even snel dat hij een sportieve wedstrijd verwacht met respect voor elkaar. Zo begint de wedstrijd al direct een stuk aangenamer. Ik ben Jaden, 8 jaar en speel in de F3 en ik zou dit idee graag overal in het land willen tegenkomen. Groetjes Jaden. Oh ja, mijn pappa heeft dit voor me getikt en ik vertelde hem wat hij moest schrijven hihihi.

4.2 sterren/5 waarderingen

Voor iedere wedstrijd (bij het amateurvoetbal, want bij de hogere clubs gebeurt dit al) een line-up. De uitploeg loopt even langs de tegenstander, scheidsrechter en grensrechter en wenst elkaar even een prettige wedstrijd. Ook is het de taak van de aanvoerder om tegen het team te blijven zeggen dat, wat er ook gebeurt, ze sportief moeten blijven en respect moeten blijven tonen!

0 sterren/0 waarderingen